Insamantare gazon

Insamantare gazon

Semanarea gazonului este modalitate sigura si placuta de a obtine un superb covor de iarba naturala .

insamantare gazon

Insamantare gazon – Un gazon de calitate ofera atat un loc de relaxare pentru adulti, cat si un loc de joaca perfect pentru copii. Amenajarea unei gradini in Bucuresti cu verdeata reconfortanta contribuie semnificativ la crearea unei oaze de liniste si aer curat, mai ales cand temperaturile devin greu de suportat.

De asemenea, anumite sporturi se desfasoara pe suprafete de iarba si necesita insamantarea unui gazon special pentru activitati sportive.

 

Insamantare gazon Bucuresti si ilfov – De ce sa semanam gazonul ?

 

Ne dorim un gazon frumos in primul rand din ratiuni estetice, dar nici aspectele practice nu sunt neglijabile.

Un gazon insamantat profesionist va imbunatatii calitatea terenului, oprind extinderea necontrolata a buruienilor.

Radacinile ierbii plantate vor limita eroziunea solului, dar si formarea baltilor si a noroiului.

Un alt beneficiu al terenului gazonat reprezinta purificarea aerului prin absorbtia prafului si producerea de oxigen.

Gazonul din seminte este cea mai ieftina metoda de a va bucura de o peluza verde. Trebuie sa aveti insa in vedere ca va dura semnificativ mai mult pana la obtinerea rezultatului visat.

insamantare gazon

Tipuri de gazon

 

Dupa ce veti obtine un teren afanat, aveti nevoie de seminte de calitate pentru un gazon perfect.

In general se foloseste 1 kg de seminte pentru 30-50 mp. Cel mai adesea este practicata semanarea mai multor specii in amestec.  Printre acestea se numara: Lolium perenne, Festuca rubra, Festuca arundinacea, Festuca ovina, Poa pratensis, Poa trivialis, Agrostis capillaris, Agrostis stolonifera, Agrostis tenuis, Phleum pratense, Trifolium repens, Phleum bertolonii sau Cynodon dactylon.

Acestea se gasesc premixate, in functie de caracteristicile suprafetei pe care o doriti – gazon pentru secetagazon pentru temperaturi scazutegazon pentru umbragazon ornamentalgazon cu flori de campgazon pentru locuri de joaca sau pentru sport intens.

Puteti opta pentru mai multe tipuri de gazon pentru aceeasi proprietate: cu flori aproape de casa, de umbra in jurul copacilor, de sport in locurile destinate miscarii. Aceasta flexibilitate este proprie gazonului obtinut din seminte, un efect similar fiind mai greu de obtinut daca folositi rulouri de gazon.

Gazonul cu crestere rapida permite obtinerea unor rezultate excelente in cel mai scurt timp. Acesta este util mai ales daca insamantarea nu are loc primavara, ci mai tarziu. De asemenea, este folosit pentru repararea prompta a zonelor de gazon cu deteriorari sau dupa un sezon cu probleme. Trebuie sa aveti in vedere insa ca necesita tunderi frecvente.

 

Insamantare gazon Bucuresti – Cum facem semanarea gazonului?

 

Insamantarea gazonului necesita pregatirea prealabila a solului si alegerea momentului propice. Ideal este un pamant negru, afanat, bogat in nutrienti (pamant vegetal, pamant de gradina, pamant pentru gazon). Un sol sarac trebuie in mod obligatoriu fertilizat. Masuri adecvate trebuie luate si in cazul solului nisipos – care nu retine apa – sau a celui argilos – care nu absoarbe uniform apa.

Va recomandam sa efectuati insamantarea in perioada de primavara sau toamna, cand nu ne intalnim cu friguri sau calduri extreme. Lunile martie-mai duc la o dezvoltare rapida a gazonului. Peluza plantata toamna va creste mai lent, dar mai puternica si mai putin afectata de buruieni.

Primul pas este curatarea intregii suprafete ce va fi semanate de buruieni, pietre, crengi si orice alte resturi vegetale. Urmeaza erbicidarea, cu rol in protectia de buruieni. Pasii urmatori sunt nivelarea si aerarea solului, apoi fertilizarea.

Semintele se distribuie cat mai uniform, dupa care suprafata trebuie tavalugita si tasata.

Ulterior este necesara presararea unui strat subtire de nisip (1-2 cm), dupa care urmeaza o noua tasare. Ultima etapa este udarea – cu grija, evitandu-se jeturile puternice, pentru a nu deplasa semintele. Zona va trebui apoi protejata de calcare.

insamantare gazon

Insamantare gazon Bucuresti si Ilfov – Sfaturi suplimentare

 

Semanarea gazonului reprezinta doar inceputul procesului de obtinere a peluzei verzi si imbietoare.

Dupa aproximativ 14 zile, daca terenul a fost irigat (sisteme de irigatie) corespunzator, va veti bucura de un prim covor verde.

La inceput, acesta nu va fi perfect. Gazonul crescut neuniform este o problema des intalnita. Este nevoie de timp si mai multe operatiuni de tundere pentru a obtine o peluza uniforma.  De asemenea, este posibil ca unele zone sa nu germineze, caz in care va trebui sa reinsamantati.

Pana ce iarba creste va trebui sa acordati o atentie sporita udarii, dar fara a exagera, intrucat umiditatea excesiva dauneaza sanatatii plantelor. Primul tuns trebuie facut la o inaltime de ierbii de 8-10 centimetri. Este indicat sa nu taiati decat in jur de 2 cm pentru inceput. Astfel plantele vor fi stimulate sa creasca dese si viguroase.  Inaltimea optima a gazonului este de 7-8 centimetri.

Odata peluza ajunsa la maturitate, intretinerea presupune udare, indepartarea buruienilor, tuns regulat si fertilizare. Un gazon ingrijit corect are o durata de viata in jur de 10 ani, dar unele portiuni vor trebui reinsamantate. Daca aveti flori va putem asigura si pamant de flori sau pamant pentru legume.

insamantare gazon

Nu ezitati sa ne consultati pe aceasta tema, avem semintele si specialistii potriviti pentru a va fi de ajutor.

Insamantare gazon - Informatii suplimentare

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoareel cautari: “insamantare gazon toamna”, “insamantare gazon pret” sau “insamantare gazon octombrie”, “insamantare gazon vara”, “insamantare gazon youtube”, ori”insamantare gazon dupa erbicidare”, “insamantare gazon forum”.

Alte cautari: “insamantare gazon perioada”, “insamantare gazon gradina”, “aparat insamantare gazon” sau “perioada de insamantare a gazonului”, “insamantare gazon bucuresti”,  “insamantare cu gazon” ori “insamantare iarba de gazon”, “etape insamantare gazon”, “semanare gazon forum”.

Cautari diverse: “firme insamantare gazon”, “insamantare gazon ingrasamant”, “gazon insamantare si intretinere” sau “gazon insamantare si intretinere”, “insamantare gazon noiembrie” ori “insamantare gazon natural”, “insamantare gazon primavara”, “insamantarea gazonului primavara”.

Cuvinte similare: “semanare gazon primavara”, “semanare gazon pret”, “gazon prin insamantare” sau “pasi insamantare gazon”, “insamantare seminte gazon”, “semanare seminte gazon”, ori “suprainsamantare gazon”, “sfaturi insamantare gazon”, “servicii insamantare gazon” si “semanare gazon toamna”, “temperatura insamantare gazon”, “semanare gazon universal”, “insamantare gazon video”.

Ne puteti gasi cu urmatoarele cuvinte: “seminte gazon forum”, “seminte gazon de vanzare”, “seminte gazon profesionale”, “seminte gazon rezistent la seceta”, “seminte gazon praktiker”, “seminte gazon hornbach”, “seminte gazon soare”,.

“Seminte gazon dedeman”, “seminte gazon cu trifoi alb”, “amestec seminte gazon”, “alegere seminte gazon”, “seminte gazon bune”, “seminte gazon bucuresti”, “seminte gazon cu flori’, “seminte gazon cu trifoi pitic”, “seminte gazon cu flori de camp”, “seminte gazon calitate”.

“Seminte gazon consum”, “seminte gazon curte”, “seminte gazon de umbra”, “seminte gazon de calitate”, “seminte gazon de soare”, “seminte de gazon profesionale”, “seminte de gazon cu trifoi”, “seminte de gazon cu flori”, “seminte de gazon pitic”, “seminte gazon englezesc”, “seminte gazon flori”.

“Seminte gazon fin”, “seminte gazon fertilizator gazon erbicid gazon”, “seminte gazon gradina”, “seminte gazon golf”, “seminte gazon gradina”, “gazon seminte gazon semanat”, “seminte gazon ieftin”, “seminte gazon ieftine”, “seminte iarba gazon pret”, “insamantare seminte gazon”.

“Seminte gazon japonez”, “pret kg seminte gazon”, “seminte gazon la suprafata”, “seminte gazon crestere lenta”, “seminte gazon rezistent la trafic”, “seminte gazon pret mp’, “seminte gazon natural”, “seminte gazon natural pret”, “seminte gazon ornamental’, “seminte gazon online”.

“oferta seminte gazon”, “seminte gazon pret”, “seminte gazon profesional”, “seminte gazon pe metru patrat”, “seminte gazon pentru umbra”, “seminte gazon pitic”, “seminte gazon rustic”, “seminte gazon rapid”, “seminte gazon rezistent”, “seminte gazon rulou”, “vanzari seminte gazon”.

Ne puteti gaso pe internet cu: “plantare gazon toamna”, “plantare gazon cu nisip”, “plantare gazon youtube”, “plantare gazon vara”, “plantare gazon octombrie”, “plantare gazon pret”, “plantare gazon seminte”, “plantare gazon septembrie”, “plantare gazon primavara”.

“Plantare gazon universal”, “plantare gazon”, “plantare gazon august”, “adancime plantare gazon”, “perioada de plantare a gazonului”, “metode de plantare a gazonului”, “plantare gazon bucuresti”, “plantare gazon curte”, “cost plantare gazon”, “plantarea de gazon”, “plantare seminte de gazon”, “etape plantare gazon”, “plantare gazon forum”, “firme plantare gazon”.

“firma plantare gazon”, “flori plantare gazon”, “ghid plantare gazon”, “plantare gazon iarna”, “plantare gazon in panta”, “plantarea gazonului in curte”, “plantare iarba gazon”, “instructiuni plantare gazon”, “plantare gazon martie”, “metode plantare gazon”, “plantare gazon noiembrie”.

“Plantare gazon nisip”, “plantare gazon nisip”, “plantare gazon perioada”, “plantarea gazonului primavara”, “pasi plantare gazon”, “plantare gazon rulou”, “plantare rulouri gazon”, “plantarea gazonului rulouri”, “reguli plantare gazon”, “gazon plantare si intretinere”, “gazon plantat sau rulouri”.

“Plantat seminte gazon”, “perioada plantare seminte gazon”, “sfaturi plantare gazon”, “servicii plantare gazon”, “tutorial plantare gazon”, “tehnologie plantare gazon”,  “tehnologie plantare gazon”, “plantare gazon video”, “gazon plantat vara”.

Ne puteti gasi cu urmatoarele cuvinte: “plantare iarba de pampas”, “plantare iarba in curte”, “plantare iarba gazon”, “plantare iarba de grau”, “plantare iarba de sudan”, “plantarea iarba”, “perioada plantare iarba”, “plantare iarba”, “plantare de iarba”, “iarba ornamentala plantare”, “plantare seminte iarba”.

Leave a Comment