Pamant pentru legume

Pamant pentru legume

Ingrijirea unei gradini de legume este o activitate placuta si utila si chiar o pasiune pentru unii.

pamant pentru legume

Pamant pentru legumeAmenajarea unei gradini de legume este o activitate placuta si utila si chiar o pasiune pentru unii,

Pentru a ne bucura de rezultatele muncii noastre, trebuie sa incepem cu pregatirea adecvata a solului pentru legume. Asternerea unui strat din amestec de pamant pentru legume reprezinta un inceput promitator. Acest amestec pentru gradina de legume oferit de firma noastra are calitati exceptionale – de care va veti convinge parcurgand randurile de mai jos. El este diferit fata de pamantul pentru gazon folosit la aplicarea straturilor rulourilor de gazon.

 

Pamant pentru legume – Calitati

 

Pamantul pentru gradina de legume reprezinta un substrat foarte fertil ce favorizeza cresterea si dezvoltarea rapida a tuturor legumelor din gradina .

Acesta este foarte bogat in materia organica atat de necesara hranirii adecvate a plantelor.

Amestecul de pamant pentru gradina de legume are o structura ce asigura schimbul de gaze cu atmosfera. Este permeabil si are porozitate mare, calitati ce ii confera o capacitate mare de retinere a apei.

Un pamant pentru legume de calitate nu contine microorganisme fitopatogene daunatoare cresterii sanatoase a plantelor. Astfel de substraturi se alcatuiesc prin amestecarea unor elemente de natura organica si anorganica. In mod obisnuit in componenta pamantului de gradina intra: mranita, pamant de telina, pamant de turba, nisip de rau, compost forestier (pamant de padure), compost gospodaresc, pamant vegetal, pamant de gradina etc.

pamant pentru legume

Pamant pentru legume – Tipuri de pamant pentru gradina de legume

 

Primul pas in cresterea legumelor este determinarea tipului de pamant pe care il aveti in gradina. Daca acesta este uscat si curge repede printre degete este vorba de un sol nisipos. Daca, din contra, este lipicios este vorba de un sol cleios. Solul calcaros poate fi recunoscut prin culoarea deschisa si faptul ca este sfaramicios, avand o cantitate mare de pietre. Acesta este cel mai putin nutritiv pamant pentru legume. La polul opus, solul lutos (moale, de culoare maronie) este ideal pentru cresterea legumelor.

In general cel mai bun pamant pentru legume este un sol usor acid, cu un pH intre 6.5 si 7. Unele plante au insa cerinte speciale, preferand un sol mai acid sau mai alcalin.

 

Pamant pentru legume – Unde il folosim

 

El se poate folosi atat la solanacee, cat si la varzoase si curcubitacee.

Pamantul pentru gradina de legume este un amestec universal adaptabil oricaror culturi de legume.

El se poate folosi atat la solanacee, cat si la varzoase si curcubitacee.

Un sol adecvat este vital incepand de la obtinerea rasadurilor pana la coacerea deplina a plantei.

Daca vreti sa obtineti rasaduri viguroase si timpurii, trebuie sa stiti ca pregatirea pamantului pentru rasadnita este indicat sa inceapa la finalul verii. El are nevoie de o dezinfectie riguroasa – chimica sau termica – si de mai multe lucrari specifice. O varianta mai convenabila este procurarea acestui tip special de pamant pentru rasaduri de legume de la firma noastra, specializata in amenajarea oricarui tip de gradini. Astfel veti avea garantia obtinerii celor mai bune rezultate, cu scurtarea perioadei de obtinere a rasadurilor.

pamant pentru legume

Pamant pentru legume – Detalii

 

Apelati la expertii nostrii pentru informatii suplimentare privind compozitia, achizitionarea si transportul pamantului pentru gradina de legume.

Macronutrientii esentiali pentru un pamant de legume productiv sunt nitrogenul, fosforul si potasiul. La acestia se adauga calciul, magneziul si sulful. Micronutrientii sunt si ei importanti si una dintre surse poate fi compostul. Este vorba de elemente ca fierul, cuprul, manganul sau zincul.

In unele amestecuri pentru gradina de legume se pot se adauga nutrienti suplimentari precum: azotatul de amoniu, superfosfatul si sarea potasica.

De asemenea, rezultate deosebite se pot obtine folosind ciuperci micorizante. Acestea traiesc in simbioza cu plantele si asigura o drenare superioara a radacinilor. De asemenea, ele ajuta plantele sa se hraneasca mai eficient si sa reziste conditiilor nefavorabile – de la sol sarac la seceta sau daunatori.

Apelati la expertii nostrii pentru informatii suplimentare privind compozitia, achizitionarea si transportul pamantului pentru gradina de legume.

Veti fi placut surprinsi de preturile pe care firma noastra le practica! De asemenea, firma noastra va ofera sisteme de irigatie performante si pamant de flori.

Luati legatura cu noi chiar astazi pentru mai multe detalii si comenzi!

pamant pentru legume

In unele amestecuri  pentru gradina de legume se pot se adauga nutrienti suplimentari precum: azotatul de amoniu,  superfosfatul si  sarea potasica.

Apelati la expertii nostrii pentru informatii suplimentare privind compozitia, achizitionarea si transportul pamantului pentru gradina de legume.

Veti fi placut surprinsi de preturile pe care firma noastra le practica!

Luati legatura cu noi , chiar astazi, pentru mai multe detaii si comenzi!

Pamant pentru legume - Informatii suplimentare

Ne puteti gasi pe net cu urmatoarele cuvinte: “pamant rasaduri legume”, “pamant pentru legume pret”, “pamant de legume pret”. Sau “pamant pentru legume si flori’, “pamant bio legume”, “pamant bun pentru legume”, “pamant pentru rasaduri legume”, “pamant bio pentru legume”.

Se mai poate cauta si “pamant de legume”, “pamant pentru rasaduri de legume”, “pamant pentru rasaduri de legume pret”, “pamant pentru gradina de legume”. Sau “pamant pentru legume”, “pamant turba pentru legume”, “pamant de padure pentru legume”.

Leave a Comment