Pamant vegetal

Pamant Vegetal

Cu totii ne dorim sa avem o casuta a noastra inconjurata de un teren cultivat, mai intins sau mai restrans, dupa posibilitati.

pamant vegetal

Pamant vegetalAmenajarea unei gradinite de flori si arbusti, a unei gradini de legume sau a unei livezi de pomi fructiferi necesita un sol fertil.

Atunci cand solul este sarac in materie organica, este recomandabil sa achizitionati pamantul vegetal de la un furnizor autorizat, asa cum firma noastra este.

In continuare va oferim unele informatii utile despre originea pamantului vegetal si intrebuintarea acestuia.

 

Pamantul vegetal – Ce este?

 

Solul este considerat unul dintre cele mai complexe sisteme de pe Terra. Pamantul vegetal este solul fertil pe care plantele si anumite microorganime (bacterii, ciuperci) il produc. Acestea capteaza din aer dioxidul de carbon si din sol, apa si sarurile minerale.

Datorita luminii solare si clorofilei, ele transforma aceste substante in materie organica de care profita restul fiintelor vii prin lanturile trofice.

Cand plantele și animalele mor, materia organica revine in sol si se descompune prin actiunea microrganismelor. Acestea devin substante de baza care pot fi folosite din nou de plante.

Tot acest proces formeaza pamantul vegetal – baza amenajarii unui gradini frumoase si productive.

pamant vegetal

Pamant vegetal Bucuresti si Ilfov – La ce ne foloseste?

 

Primul pas in amenajarea gradinii (fie ea de legume sau pentru aplicarea rulourilor de gazon) este sa stii ce fel de sol se gaseste pe terenul destinat acestui scop. Daca este unul de slaba calitate se impune completarea cu un strat de 10-30 cm de pamant negru vegetal, in functie de situatie. In combinatie cu materiale care asigura drenajul sau materii prime organice, acesta va ameliora semnificativ starea de sanatate a gradinii dumneavoastra.

Pamantul vegetal poate fi folosit la orice fel de plantatie, inclusiv in sere si solarii. De asemenea, este indicat pentru amenajarea teraselor si acoperisurilor verzi.

El este utilizabil pentru plantarea florilor, arborilor si arbustilor, ierburilor aromatice sau instalarea gazonului.

La fel de bine poate fi intrebuintat in gradina de zarzavat, legume, livada sau plantatia de vita de vie.

Totodata, este solutia ideala atunci cand este nevoie de egalizarea terenului si reamenajarea unor suprafete dificile.

Pamantul vegetal pe care il comercializam asigura fertilitatea optima pentru insamantare si plantare. Acesta este curat, permeabil, fara bulgari, radacini, pietris sau daunatori.

Pamant vegetal –  Caracteristicile unui sol de calitate

 

Un sol de calitate va usureaza considerabil efortul, fiind privit indeosebi prin prisma productivitatii. Intrucat influenteaza retinerea si transportul apei si substantelor, de el depinde accesibilitatea nutrientilor pentru plante. Profilul nutritiv al plantelor si legumelor este influentat covarsitor de pamantul in care cresc. Astfel, cele cultivate intr-un pamant bogat au cu in jur de 30% mai multe vitamine si minerale decat cele obtinute intr-u sol saracit sau tratat excesiv cu substante chimice.

Sa nu uitam insa ca de calitatea solului depinde formarea si protectia surselor de apa. Solul are un rol important in filtrarea si indepartarea materialelor organice sau anorganice. De asemenea, un pamant sanatos are capacitatea de a se reface dupa o perturbare sau stres – de exemplu ploi acide.

Astfel, un pamant de calitate duce la recolte mai sanatoase, care rezista mai bine bolilor si daunatorilor. Firma noatra va ofera mai multe tipuri de soluri: pamant pentru gazon, pamant de gradina, pamant de flori si pamant pentru legume.

pamant vegetal

Cum sa amenajati o gradina?

 

Credeti ca este nevoie de cativa ani pentru a va pregati solul pentru o gradina optima. Nu trebuie să așteptați 2 ani pentru a va planta grădina. Există pași pe care îi puteți lua, care vă vor permite să dezvoltați o grădină bună în prezent.
Începeți pregătirea solului prin săparea zonei din grădina dvs. de legume. Creați mai întâi perimetrul prin saparea marginii zonei de grădină înainte de a sapa solul. Scoateți stratul superior al solului cu o lopată. Daca desupra solului sunt ierburi, atunci îndepărtați buruienile, pietrele și resturile.
Analizați solul pentru a determina starea acestuia. Prea mult nisip în sol poate face ca solul să se usuce și prea multa argila il poate face prea umed. Pentru a crește o grădină de succes, solul dvs. ar trebui să fie o combinație bună de pământ, nisip și argilă. Puteți trimite un eșantion la centru local de analiza.
Se amestecă unele ingrașaminte în sol pentru a-l pregăti pentru a crește legumele cu succes. Alegeți compost, humus sau gunoi de grajd. Goliți sacii afară deasupra terenului sapat. Desprindeți pungile și vărsați compostul pe pământ. Răspândiți îngrășământul în jurul zonei cu o greblă. Lucrați compostul în terenul sapat pentru a-l amesteca si descompune.
Adăugați pamant vegetal la suprafața zonei dvs. de grădină. Acest proces ar trebui să fie similar cu adăugarea de compost în zona de grădină. Suprafața bună a solului vă va permite să vă dezvoltați grădina în prezent, pe măsură ce solul actual se pregătește pentru plantarea viitoare.
Lăsați solul cultivat să stea câteva zile înainte de plantare. În mod ideal, ar trebui să pregătiți sol de grădină de legume cu compost 2 anotimpuri înainte de a planta legumele. Acest timp este necesar pentru ca compostul să se descompună și să vă îmbunătățească foarte mult solul.

 

Pamant vegetal – Bucuresti si Ilfov  – Ce reprezinta?

 

Solul fertil reprezinta un strat de maximum 30 de centimentri in care plantele isi extind radacinile. In functie de tipul de plante acesta poate avea diferite grosimi recomandabile.

Luati legatura cu expertii nostrii pentru a obtine toate informatiile de specialitate.

Fima noastra dispune de orice cantitate de pamant negru vegetal aveti nevoie. De asemenea, va asigura transportul si asezarea acestuia pe teren. Cei zece ani de experienta, seriozitatea si promptitudinea ne recomanda!

Preturile noastre sunt foarte avantajoase, va putem asigura si sistemul de irigatie. Sunati chiar acum!

pamant vegetal

Luati legatura cu expertii nostrii pentru a obtine toate informatiile de specialitate.

Fima noastra dispune de orice cantitate de pamant vegetal aveti nevoie si va asigura transportul si asezarea acestuia pe teren.

Preturile noastre sunt foarte avantajoase. Sunati chiar acum!

Pamant vegetal - Informatii suplimentare

Ne puteti gasi cu urmatoarele cuvinte: “pamant vegetal pentru curte”, “pamant vegetal pentru gradina”, “pamant vegetal pret”, “pamant vegetal pret mc”. Sau “pamant vegetal ilfov”, “pamant vegetal de padure”, “pamant vegetal de vanzare”, “pamant vegetal bucuresti “, “pamant vegetal bucuresti pret “.

Alte cautari: “pret pamant vegetal la mc”, “transport pamant vegetal“, “pamant vegetal bucuresti pret”, “transport pamant vegetal bucuresti”, “vand pamant vegetal bucuresti”. Sau “pret mc pamant vegetal”, “pret 1 mc pamant vegetal”, “pamant vegetal de vanzare”, “pamant vegetal gradina”.

Se mai poate cauta si “pamant vegetal pentru gradina”, “pamant vegetal pentru gradini vanzare”, “pamant vegetal pentru gazon”. Sau “pamant vegetal ieftin”, “vand pamant vegetal ilfov”, “pamant vegetal la sac”, “pret pamant vegetal la m.c”.

Cautari sinonime: “pamant vegetal otopeni”, “oferta pamant vegetal”, “pamant vegetal sac”, “stas pamant vegetal”, “transport pamant vegetal”, “pamant vegetal voluntari”.

Leave a Comment